Hvordan kan vi hjælpe?

I dette afsnit kan du finde de hyppigst stillede spørgsmål om Once Upon. Dette kan være spørgsmål om appen, bestilling af bøger eller hvordan man downloader appen. Hvis du har en iPhone, kan du finde appen i AppStore , og hvis du har en Android telefon, kan du finde den på Google Play . For at læse om vores policys, når du bruger appen og bestiller bøger fra os, kan du besøge legal sektion.

Covid-19

Vil min ordre eller leveringstid blive påvirket af Covid-19 pandemien?

Vi kan i øjeblikket opleve lidt længere leveringstider på grund af virkningen af Covid-19. Hvor mange dage det drejer sig om kan vi ikke give et præcist svar på da det er faktorer vi ikke kan påvirke. Vi trykker vores bøger i Tyskland, Sverige, Australien og Holland, hvilket betyder, at der forventes normale leveringstider i disse lande. Denne tekst opdateres jævnligt, efterhånden som situationen ændrer sig.

Priser

For priser i din valuta, tjek venligst appen.

Hvad er priserne på bøgerne?

Prisen på din bog afhænger af, hvor mange sider den har (det mindste antal sider pr. bog er 30, og maksimum er 100). Prisen afhænger også af, hvilket bogformat du vælger. I øjeblikket har vi tre forskellige muligheder: Casual, Compact og Classic. Her er nogle priseksempler:

CASUAL, blødt omslag, 20x20 cm

Op til 30 sider: 175 DKK Ekstra side: 5 DKK/stk Valgfritt, silkematt papir: 1 DKK ekstra/side

COMPACT, hårdt omslag, 20x20 cm

Op til 30 sider: 225 kr. Ekstra side: 5 kr/side

CLASSIC, hårdt omslag, 27x27 cm

Op til 30 sider: 175 SEK Ekstra side: 7 DKK/side Valgfritt, silkematt papir: 1 DKK ekstra/side

Appen

Jeg har en idé til forbedring af appen/fotobogen. Hvordan kan jeg dele den med jer?

Enestående! Kontakt os via feedback@onceupon.se

Hvorfor skal jeg oprette en konto i appen?

Vi sikkerhedskopierer dit indhold i appen i vores cloudservice. Det er perfekt hvis du skifter telefon og vil bestille en bog en gang til.

Hvorfor får jeg en fejlmeddelelse, når jeg prøver at uploade billeder, mens min telefon er i flymode?

Dette skyldes sandsynligvis, at dine billeder er gemt på en cloud server og at du ikke har det originale billede gemt på din telefon. Hvis dette er tilfældet, kan appen ikke importere billedet uden internet. Det originale billede har normalt en høj opløsning, hvilket er nødvendigt for at udskrive i god kvalitet.

Jeg har en iPhone, og billederne taget med "live"-tilstand er ikke synlige i appen. Hvorfor er det?

Billeder taget med "live"-tilstand er en sekvens af billeder. Desværre kan appen kun understøtte stillbilleder, ikke sekvenser.

Jeg har en iPhone, der gemmer de originale billeder i høj opløsning i iCloud - Hvilket billede importeres til Once Uopn?

Once Upon henter automatisk billedet i høj opløsning fra iCloud.

Kan jeg arbejde på flere bøger på samme tid?

Ja, du kan arbejde på så mange bøger du vil samtidigt.

Kan jeg kopiere en bog?

Hvordan sletter jeg en bog?

Åbn din bog, og gå til indstillinger for fotobog. Her kan du vælge "Slet bog". Du vil derefter modtage en pop up som beder dig om at bekræfte at du vil slette din bog.

Hvor kan jeg se, hvilken version af appen jeg har?

Gå til Indstillinger > Information og support. Der kan du se appversionen.

Hvilke sprog er appen tilgængelig på?

Svensk, engelsk, tysk, hollandsk, norsk, dansk, spansk, fransk, italiensk og polsk. Du kan ændre sproget ved at gå til Indstillinger > Sprog.

Bogen

Hvilke størrelser kan jeg bestille bøgerne i?

Vi tilbyder kvadratiske fotobøger i størrelserne 20x20 cm og 27x27 cm. Den lille kan bestilles med både hårdt og blødt omslag. Den store bog er kun tilgængelig med hårdt omslag.

Hvor mange sider kan min fotobog have?

Vores bøger kan have mindst 30 sider og maksimalt 100 sider. Du kan selvfølgelig bestille bogen med mindre end 30 sider, men du vil stå tilbage med nogle tomme sider i slutningen af bogen. Dette skyldes begrænsninger i vores produktionsproces.

Hvordan ser bogryggen ud?

Bøger med et hårdt omslag har bogens titel trykt på ryggen. Bøger med et blødt omslag har en blank bogryg.

Hvilken kvalitet har papiret, som bøgerne bliver printet på?

Bogens sider bliver printet på 200g halvblankt eller silke mat papir. Omslaget er altid mat.

Omslag og layout

Er teksten altid placeret i venstre side af opslaget?

Ja, dine tekster vises altid i venstre side og dine billeder i højre side. Vores hensigt med Once Upon er at hjælpe brugerne med at fokusere på deres minder, mens layoutet klarer sig selv. For at gøre det muligt har vi skabt en skabelon, der gør det hurtigt og nemt for dig at skrive tekster, lægge billeder op og enkelt for os at skabe et flot layout.

Skal jeg skrive tekst til hvert indlæg?

Nej, du behøver ikke at skrive noget. Du kan vælge kun at bruge billeder, hvis du vil.

Hvor mange billeder kan jeg tilføje pr. indlæg?

Et opslag kan indeholde 1-6 billeder, uanset om du vælger at bruge tekst eller ej.

Hvordan ved jeg, om mine fotos har en tilstrækkelig høj (god) opløsning til at kunne bruges til print?

Hvis dine billeder er under vores anbefaling på 3 megapixel, vises et udråbstegn i højre hjørne. Dette er en indikation af, at fotoopløsningen ikke er høj nok, og billedet vil sandsynligvis blive pixeleret ved tryk, men det kan fungere i et mindre format. For de bedste resultater skal fotos dog have en opløsning på mindst 10 megapixel.

Hvis jeg kun vil have billeder og ingen tekst i et opslag, hvordan vil billederne så blive layoutet?

Vi har udviklet en række designmuligheder, som du kan vælge imellem. Vores layoutalgoritme placerer dine billeder i en collage baseret på antallet af billeder og deres format (liggende, stående eller kvadratisk). Det første billede i dit indlæg vises altid i venstre side af opslaget, hvorefter de resterende billeder fylder op. Hvis du kun uploader ét billede, kan du vælge, om det skal vises på venstre eller højre side af opslaget, eller om det skal dække hele opslaget.

Kan jeg ændre rækkefølgen på de billeder, jeg har lagt i?

Ja. I redigeringstilstand kan du ændre rækkefølgen af billederne ved at trykke og holde på et billede og derefter trække det til den ønskede position. Bemærk, at det første billede i rækkefølgen som standard altid vil blive placeret på venstre side af opslaget, hvis du ikke tilføjer tekst.

Hvorfor kan jeg ikke selv flytte billederne rundt i min bog?

Vores hensigt med Once Upon er at du skal kunde fokusere på dine minder, mens layoutet tager sig af sig selv. Du kan vælge mellem nogle layout-alternativ per side, men eftersom vi ønsker at holde det simpelt er valgene begrænsede. Selvfølgelig er vi meget interesserede i at høre, hvilke funktioner du som bruger vil have - eller ikke have - i fremtidige versioner af appen. Hvis du har nogen ideer eller input, er du velkommen til at kontakte os på feedback@onceupon.se!

Beskærer appen mine billeder?

Indtil videre understøtter vi kun 4:3-formater på stående og liggende billeder samt kvadratiske billeder. Hvis dine billeder har andre formater, beskæres de, så de passer til vores layoutskabeloner.

Kan jeg forandre rækkefølgen på mine sider?

Ja, hver opslag du opretter, placeres automatisk bagerst i bogen (dvs. nederst i appens feed). Men du kan efterfølgende blot ændre rækkefølgen, som du vil, ved hjælp af vores klassiske drag and drop-funktion. Sådan fungerer det: Hold fingeren på det opslag du vil flytte, træk det til den ønskede placering, og slip det. Så nemt er det!

Kan jeg fjerne datoen fra bogomslaget og siderne?

Ja. Når du redigerer omslaget, kan du slette datoen. Linjen under titlen forsvinder derefter også. For at vise / skjule dato på tekstopslag skal du trykke på de tre prikker i øverste højre hjørne for at få adgang til indstillingerne i fotobogen.

Kan jeg skrive en tekst under omslagets titel?

Ja, du kan. Fra version 2.8.0 er det muligt at skrive en kortere fri tekst under overskriften. Yay!

Hvilket format kan jeg vælge til mit forsidebillede?

Du kan vælge mellem et kvadratisk format, stående eller liggende format, og omslagsdesignet vil blive tilpasset derefter.

Er titlen altid trykt på bogens ryg?

Ja, på vores bøger med hårdt omslag, Compact og Classic. På vores böger med blødt omslag, Casual, trykker vi ikke titlen på bogens ryg.

Kan jeg bruge emojis?

Fra og med version 1.4.1 understøtter vi ikke længere emojis. Årsagen er, at emojis ikke indlæses korrekt i trykfilen og vil fremstå som "mærkelige tegn" i bogen i stedet for emojis.

Hvor kan jeg finde inspirerende billeder til bøgerne?

Det bedste er at besøge os på Instagram, hvor vi hedder @onceuponapp. I vores højdepunkter i stories finder du inspirerende fotos og anden værdifuld information.

Samarbejd og skab fotobøger sammen

Kan jeg lave en fotobog med andre mennesker?

Ja! Du kan invitere lige så mange venner, du vil, til at deltage i en bog sammen med dig.

Hvordan laver jeg om en fotobog sammen med mine venner?

Opret et album i appen, helt som du plejer. Lav et cover med en titel og et billede. Klik derefter på symbolet med plus i kanten. Send dine invitationer til venner via din foretrukne kanal (e-mail, sms, Messenger eller andre muligheder). Når dine venner har takket ja, er i klar til at gemme jeres minder sammen! Du kan også lade dem scanne QR-koden i din app ved hjælp af deres eget telefonkamera eller anden QR-kodelæser (der er ingen læser i appen Once Upon).

Hvordan laver og anvender jeg QR-koder?

Klik på 'Opret QR-kode' i menuen 'Venner' i din samarbejdsbog. Dette opretter en kode, der er entydig for netop denne bog. Lad din eller dine venner scanne denne kode med deres mobilkamera, og din fotobog vil vises i deres app med det samme.

Hvor mange venner kan jeg invitere til at deltage i min bog?

Så mange som du vil! Dit invitationslink fungerer for op til 100 personer af praktiske årsager, men hvis du gerne vil invitere flere, skal du blot oprette et ny link til hver 100 personer. Det kan blive lidt rodet men garanteret sjovt!

Hvordan kan jeg se, hvem jeg har inviteret til en fælles bog?

Klik på ikonet i albummet med to figurer for en liste over, hvem der har accepteret invitationen. Hvis nogen er forsvundet, men du har sendt dem en invitation, har vedkommende endnu ikke accepteret den. Hvorfor ikke give dem et blidt puf?

Hvordan fjerner jeg venner fra en fælles bog?

Gå ind i din bog, klik på ikonet, der viser to figurer, og vælg 'Fjern'. Hvis du gør dette, annulleres adgangen til bogen for den pågældende ven.

Hvem har tilladelse til at fjerne personer fra en fælles bog?

Kun ejeren (vedkommende der har oprettet bogen) kan fjerne personer fra den.

Hvad sker der med billeder uploadet af en person, der har forladt en fælles bog?

Billeder, der er tilføjet af en tidligere samarbejdspartner, forbliver i albummet, da de er gemt i Once Upon-cloud, selv hvis personen forlader samarbejdet.

Kan hvem som helst invitere personer til en fælles bog?

I første omgang er det kun dig som skaber af bogen, der kan invitere venner til at deltage. Invitationslinkene er derefter åbne, hvilket betyder, at de kan videresendes og bruges af op til 100 personer, før de deaktiveres. Dette gælder også for QR-koder. Det er også muligt at lukke invitationen.

Kan alle der er inviteret oprette opslag og tilføje billeder?

Ja, alle dem der er med til at lave en fælles bog, har samme redigeringsmuligheder. Her er alle Queen!

Kan jeg invitere nogen til at se, men ikke røre?

Nej. Alle du tilføjer til din bog kan uploade, redigere og fjerne billedtekster, billeder og hele sider. Bare rolig, det hele skal nok gå, hvis du sørger for, at du kun tilføjer venner!

Kan jeg flytte billeder, som en anden har tilføjet?

Inden for samme side kan du redigere rækkefølgen af billeder under "Billeder & rækkefølge" ved at klikke på 'shuffle layout'. Gennem drag and drop kan du bytte rækkefølgen af dine opslag – men du kan ikke flytte et billede fra et opslag til et andet. Praktisk tip: Du kan kopiere et opslag og derefter tilføje eller slette billeder i det kopierede opslag. Kopier opslag ved at swipe dem til siden.

Kan jeg downloade billeder, der er uploadet af en anden?

Nej.

Hvad sker der, hvis vi redigerer den samme side samtidigt?

To personer kan ikke arbejde på den samme side på samme tid - du kan se, hvilke opslag dine venner arbejder på i realtid via appen. Så snart de har gemt deres redigeringer, kan du gå ind og lægge flere billeder til.

Min ven har optaget et opslag i evigheder nu....

Giv vennen lidt tid... Hvis man er inaktiv i 8 timer, bliver man logget ud.

Kan jeg se mine venners opslag, med det samme de er færdige?

Ja, så snart deres sider gemmes, vises det i din app.

Får jeg push-notifikationer fra appen når der er sket noget i bogen, så jeg ikke går glip af noget?

Ja! Hvis du tillader, at appen sender notifikationer, modtager du push-notifikationer, når nogen føjer nye billeder til dit album. Der vil dog ikke være nogen notifikationer, hvis nogen redigerer eksisterende tekst, layout eller billeder.

Kan jeg se, hvilke opslag der er blevet redigeret, siden jeg sidst var aktiv?

Ja, hvis dine venner har redigeret jeres fælles bog siden du sidst var inde, får du vist notifikationer både på startskærmen i din app og i selve bogen. Indikatorerne vises på sider, hvor nogen har gemt en ændring – det kan være alt fra tekstændringer til nye billeder.

Kan jeg se, hvem der har foretaget hvilke ændringer og hvornår?

Nej, systemet viser kun at en ændring er foretaget.

Kan jeg vende tilbage til en tidligere version af min bog?

Nej, desværre er det, der er gjort, gjort.

Hvor mange sider kan en samarbejdsbog have?

100 sider, ligesom vores øvrige bøger.

Kan jeg arbejde med bogen når jeg er offline?

Nej, du skal være online for at redigere en fælles fotobog. Hvis du gerne vil arbejde på din bog, mens du er offline, kan du oprette en almindeligt bog, lave dine opslag og derefter kopiere/indsætte dem i din samarbejdsbog, når du er online igen. Hot tip: Dette er perfekt til at gøre f.eks. før en flyrejse!

Kan jeg oprette et fælles album, når jeg er offline?

Nej, du skal være online for at invitere venner til en fælles bog. Hvis du vil starte på en bog offline, kan du oprette en almindelig fotobog. Lav blot dine sider og begynd at invitere venner til at slutte sig til bogen når du er online igen. I øvrigt er dette et godt tip til f.eks. en flyrejse!

Kan alle bestille bogen?

Ja, alle, der er med i fotobogen, kan bestille en kopi, og de modtager fotobogen, som den vises ved bestillingstidspunktet.

Kan vi redigere en bog, selvom en anden allerede har bestilt den?

Ja, alle, der er med til at lave bogen, kan foretage ændringer efter bestilling og bestille den igen, så mange gange, i vil!

Hvor meget koster en fælles bog?

Det er samme pris som vores almindelige bøger, se "priser".

Betaling

Jeg har indtastet mit kortnummer korrekt, men kan ikke gå videre, når jeg forsøger at betale for min bog. Hvad skal jeg gøre?

Kontroller først at du har dækning på kortet. Tjek også at dit kort er åbent for køb online, det kan også kræves at du bekræfter med Nem-ID

Hvordan betaler jeg for min bog?

Vi tager imod kortbetalinger fra hele verden. For Tyskland, Sverige, Norge, Danmark og Finland er Klarna også tilgængelig som betalingsmetode. For Nederlandene accepteres også iDEAL.

Ordre

Hvad sker der med den digitale bog, når jeg har bestilt min bog?

Når du har bestilt din bog gemmes den på vore server og bliver liggende iblandt dine bøger i appen, enkelt hvis du vil bestille flere eksemplarer.

Hvordan bestiller jeg min bog i appen?

Du betaler med kreditkort og kan bestille enten direkte fra bogsektionen i appen eller via indkøbskurven.

Kan jeg annullere eller justere en ordre, når jeg har afgivet den?

Nej, det er ikke muligt at annullere en ordre, når den først er blevet afgivet.

Kan jeg bestille flere bøger samtidigt?

Ja, du kan bestille flere bøger samtidigt samt flere eksemplarer af den samme bog. Dine tidligere bøger gemmes i appen og du kan også bestille dem samtidigt med, at du bestiller nye bøger.

Hvor bliver fotobøgerne printet?

Vores bøger bliver printet i Sverige, Tyskland, Holland og Australien.

Forsendelse

Hvordan sendes bøgerne til mig?

Vi har flere forskellige leveringsmuligheder. Den, der passer dig bedst, afhænger af, hvor du bor, formatet på bøgerne og antallet af bøger, du har bestilt. Vi sender til hele verden, men hvis du er i tvivl om, hvorvidt vi leverer til dit område, bedes du kontakte os.

Hvor lang er den forventede leveringstid?

Det afhænger af hvor du bor: SSverige, Tyskland, Australien og Holland: ca. 5-7 hverdage fra ordredato Resten af Europa: Op til 10 arbejdsdage fra ordredato USA: Op til 10 arbejdsdage fra ordredato Resten af verden: 10-20 hverdage fra ordredato

Kan der forekomme toldomkostninger?

Ja, der kan forekomme toldafgifter til lande uden for EU. Som kunde er du ansvarlig for eventuelle toldafgifter og andre ekstra omkostninger, der måtte opstå.

Lagring

Hvad mener i med lagring?

Når du registrerer en Once Upon-konto, begynder vi at gemme indholdet i dine bøger, både bestilte og igangværende. Du kan derefter logge ind på en anden telefon og fortsætte med at arbejde på dine bøger. Dette sikrer også, at du har en sikkerhedskopi af dit indhold, hvis der sker noget med din telefon.

Hvordan får jeg sikkerhedskopieret mit indhold?

Sikkerhedskopieringen begynder, så snart din e-mail-adresse er bekræftet. Du kan kun være logget ind på en telefon ad gangen. Hvis du har bøger, både bestilte og igangværende, tilknyttet en konto og logger ind på den konto fra en anden telefon, så hentes dit højopløste indhold til den telefon.

Hvordan sletter jeg min konto?

Hvis du ikke ønsker at fortsætte med at bruge din konto, kan du til enhver tid slette den i appens indstillinger. Dette vil fjerne din konto og alt dit indhold fra vores servere og din telefon.

Hvordan håndterer i mine personlige oplysninger?

I vores privatlivspolitik kan du læse mere om, hvordan vi håndterer dit indhold og dine personlige oplysninger.